čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Josefkol nabídne projížďky v historických kočárech, noční show nebo mistry devatenácti řemesel

PR článek

Tradiční přehlídka kočárů Josefkol se letos uskuteční 21. a 22. července v zámeckém parku v Čechách pod Kosířem. Letošní ročník má podtitul "Věk hrdinů – zrození". Slavnostní zahájení proběhne v sobotu 21. července v jednu hodinu po poledni. Slavnostní ukončení je na programu v neděli 22. července v sedm hodin večer.

Josefkol letos nabídne mistry devatenácti řemesel, k vidění bude výstava týkající se stavby kočárů nebo přehlídka kočárů. Své umění předvedou mistři opratí a koňských spřežení. Obdivovat bude možné i stavbu filmových replik, historické stroje, výcvik hulánů a předvedou se také kaskadéři.

V zámeckém parku v Čecháh pod Kosířem se objeví i poslední císař a český král blahoslavený Karel I. Návštěvníci uvidí práskání bičem i noční boj dobra se zlem v podání Štvanců. Představí se soubor Větřák z Pivína, vystoupí zpěvák Karel Kekeši. Pro děti bude připraveno malování a modelování nebo soutěže. Projížďky v historických kočárech a bohaté občerstvení jsou pak na akci Josefkol samozřejmou tradicí.

Víc se dozvíte na historickekocary.cz.

Štítky akce, kultura, Josefkol, Prostějovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.