sobota 20. dubna 2024 Marcela

FOTO: Město Prostějov nechalo opravit náměstí Spojenců, investovalo 26 milionů korun

Opravené chodníky, nové zpevněné plochy, hřiště i podzemní kontejnery mají lidé k dispozici na rekonstruovaném náměstí Spojenců nedaleko centra Prostějova. Rekonstrukce náměstí už byla dokončena a stála více než 26 milionů korun, řekl náměstek primátorky Zdeněk Fišer.

Stavba začala loni a byla rozdělena do etap, trvala 119 kalendářních dnů, uvedl Fišer. Kromě komunikací a zpevněných ploch byly na náměstí zrekonstruovány také kanalizační a vodovodní přípojky nebo veřejné osvětlení.

Na náměstí Spojenců byly na závěr provedeny sadové úpravy. „Věřím, že obyvatelé ocení i dvě nová dětská hřiště, jedno hřiště pro míčové hry a hřiště pro seniory," podotkl Fišer.

Dělníci loni při rekonstrukci náměstí objevili zbytky krytu. V regionálním tisku se tehdy spekulovalo o tom, že stavbaři narazili na tajný protiatomový kryt, o němž nikdo nevěděl.

„Na náměstí Spojenců nebyl objeven žádný protiatomový kryt pro okresní výbor KSČ. Stavbaři narazili na torzo úkrytu z války. Tyto úkryty byly stavěny jako jednoduché podzemní prostory pro zhruba 20 osob a poskytovaly obyvatelům města pouze ochranu proti střelám a střepinám," uvedl vedoucí oddělení krizového řízení magistrátu Vincent Jakubský.

Autoři | Foto prostejov.eu

Štítky Prostějov, náměstí Spojenců, oprava, investice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.