sobota 20. dubna 2024 Marcela

První školní týden proběhne v celém kraji akce Zebra, policie dohlédne na bezpečné přecházení školáků přes cesty

První školní týden od 3. do 7. září bude v celém Olomouckém kraji probíhat preventivní akce policie s názvem Zebra. Jde již o jedenáctý ročník celorepublikové dopravně preventivní akce připravované Policejním prezidiem České republiky s názvem „Zebra se za Tebe nerozhlédne!“.

„Policejní hlídky budou především zajímat nezletilí chodci. Policisté v rámci svého preventivního působení budou dohlížet na chodce v blízkosti školských zařízení, kde je zvýšený pohyb dětí školou povinných. Činnost policistů bude zaměřena nejen na dodržování pravidel při přecházení přes pozemní komunikaci, ale i na dodržování obecně platných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. Zaměří se také na řádné použití bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí," řekl policejní mluvčí Petr Piňos.

Policie budou v průběhu akce na jednolivých stanovištích u přechodů pro chodce oslovovat děti, které půjdou do školy, a zajišťovat, zda vědí, jak mohou bezpečně přejít silnici a předají jim přitom propagační materiály.

Autoři | Foto PČR

Štítky Zebra, policie, školní rok, školák, akce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.