čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Prostějované se mohou v zimě opět těšit po dobu devíti týdnů na veřejné kluziště

V termínu od 9. 11. 2018 do 6. 1. 2019 si lidé budou moci opět zabruslit. Mobilní kluziště bude tradičně umístěno před budovou muzea. Výběr dodavatele - elektronická aukce proběhla dne 22. 8. 2018. Vítězem soutěže je firma ENERGO Choceň a jde o stejného dodavatele, jako v loňském roce.

„Provozní doba kluziště bude denně od 9,00 do 21,00 hodin (mimo 24. 12. a 31. 12. kdy bude provoz do 16,00 hodin). Provoz kluziště bude zajišťovat, stejně jako v loňském roce, Domovní správa s.r.o. Bruslení bude zdarma s tím, že zpoplatněno bude pouze půjčování bruslí. Výtěžek z půjčovny bruslí půjde ve prospěch společnosti, která bude zajišťovat provoz kluziště a bude sloužit k pokrytí nákladů půjčovny,“ uvedl náměstek primátorky Jiří Pospíšil.

Lidé budou mít dále k dispozici skříňky s 24 boxy k odložení věcí. Jednotlivé boxy jsou samostatně uzamykatelné s mincovním zámkem na 20 korun. K nasvícení ledové plochy budou využity stožáry veřejného osvětlení, umístěné po obou stranách habrů, které jsou osazeny reflektory. Pro potřeby přezouvání budou využity stávající lavičky, které jsou umístěny pod habry. Tyto lavičky budou doplněny o další lavičky tak, aby byla zajištěna dostatečná kapacita míst pro přezouvání. Od těchto „přezouvacích“ míst bude směrem k ledové ploše položen protiskluzový gumový povrch, aby nedocházelo k poškozování bruslí a dlažby. Na lavičky budou pro zvýšení komfortu pořízeny podsedáky, které budou obsluhou instalovány po provozní dobu kluziště.

Na pokrytí nákladů na pronájem ledové plochy a ostatních nákladů nutných pro provoz kluziště - zajištění provozu kluziště, drobný materiál je počítáno s částkou 2.164.580,00 korun. Náklady za spotřebovanou elektřinu a vodu budou hrazeny až v příštím roce, a proto byly zahrnuty do návrhu rozpočtu roku 2019.

Autoři | Tisková zpráva | Foto prostejov.eu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.