pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V krajských autobusech jde platit bezkontaktní platební kartou snadno a rychle. Zde je návod, jak na to

PR článek

Už pár měsíců lze v krajských autobusech platit jízdné kartou. Cestující tedy nemusí přepočítávat drobné a nahlížet do peněženky, jestli mají hotovost k zaplacení své cesty, jediné, co jim postačí, je karta. Přinášíme podrobný návod, jak v krajských autobusech zaplatit snadno a rychle.

Časové jízdenky je možné získat na předprodejních místech, v e-shopu Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje a v e-shopu Dopravního podniku města Olomouce

Předem je nutné říci, že platit lze bezkontaktní kartou ve všech krajských autobusech, cestující se tedy nemusí bát, že by zrovna v jejich autobusu zaplatit kartou nešlo. „Karty je možné využít jak k úhradě jízdného do výše 500 korun, tak i jako nosiče časových jízdenek,“ říká ředitelka Koordinátora integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje Kateřina Suchánková.

Jak tedy snadno a rychle zaplatit při nástupu do autobusu? Postup je dvojí. Pokud máte předem zakoupenou elektronickou jízdenku v e-shopu, sdělíte řidiči cíl vaší cesty a pak stačí přložit kartu ke snímači. Řidiči se automaticky ukáže, že již jízdenku zakoupenou máte, poté si můžete jít ihned sednout a začít cestovat.

V druhé variantě, kdy elektronickou jízdenku zaplacenou nemáte, nastává situace, kdy můžete kartou zaplatit jednotlivé jízdné. V tomto případě řidiči řeknete, kam chcete přesně jet, on vám řekne částku a vy jednoduchým přiložením karty zaplatíte přesnou částku. Žádné mince ani hotovost. Po zaplacení vám z termínálu klasicky vyjede papírový lístek, na který jsou cestující v krajských autobusech zvyklí.

„Kromě výhodných časových jízdenek mohou cestující využít také časový jízdní doklad Kombizóna. S ním už nemusí řešit různou trasu linky autobusu, vlaku nebo MHD, ale pouze cíl své cesty,“ dodává Suchánková. O Kombizónách se více dozvíte zde.

 

Autoři

Štítky KIDSOK, platba kartou, návod, autobus, cestování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.