pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Sídliště Oborník v Zábřehu čeká obnova. Lidé se mohou podělit o své názory a připomínky

Město Zábřeh připravilo studii regenerace veřejného prostranství sídliště Oborník. Studie se snaží respektovat stávající prostory tak, aby byly v souladu s možnostmi daného veřejného prostoru sídliště a vyhovovaly potřebám občanů.

Studie řeší především parkování a počítá s vybudováním 87 parkovacích stání. Nově je řešeno využití veřejného prostranství pro volnočasovou činnost (dětské hřiště pro děti 1 – 5 let, dále pro děti 5 – 10 let i pro mládež 10 – 25 let). Město neopomíná ani zeleň a nové kontejnerová stání. Součástí řešení je i rekonstrukce křižovatky Havlíčkova x Nemilská z důvodu zvýšení bezpečnosti chodců.

Chceme, aby rekonstrukce odpovídala potřebám obyvatel a lokalitu zmodernizovala ve více směrech. Například řadu let dožité místo pro parkování slouží také pro potřeby nedalekého bazénu a obzvláště za deštivého počasí je zřejmé, že si rekonstrukci zaslouží, “ sdělil k chystané investici města starosta Zábřeha František John. Proto, aby studie maximálně odpovídala potřebám obyvatel sídliště, vyzývá zábřežská radnice k zaslání podnětů, které je možné směřovat na e-mail obornik@muzabreh.cz nebo písemně na adresu město Zábřeh, Odbor rozvoje a územního plánování, Masarykovo náměstí 510/6, Zábřeh případně donést osobně na podatelny městského úřadu.

Občané dostanou možnost své připomínky a názory prezentovat i na veřejném projednání, které se uskuteční v pondělí  15. října 2018 od 17:30 hodin se srazem před vchodem panelového domu adresou Havlíčkova or. č. 37.Všechny připomínky a názory budou zhodnoceny projektantem a v rámci možností zapracovány do studie. Následně by měly být zpracovány další stupně projektové dokumentace potřebné pro územní rozhodnutí a stavební povolení, na základě kterých by se po etapách revitalizace prováděla.

Autoři | Tisková zpráva

Štítky Zábřeh, sídliště, regenerace, Oborník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.