sobota 20. dubna 2024 Marcela

Třicet kapel bude bojovat o účast v programu největší středoevropské přehlídky bluesové muziky

Do šumperského klání Blues Aperitiv se letos přihlásily tři desítky kapel z Česka i zahraničí. Mezinárodní bluesovou soutěž si nenechali ujít hudebníci také z Polska, Slovenska i USA. Minimálně dvěma vítězným kapelám soutěž zaručuje účast v programu největší středoevropské přehlídky bluesové muziky Blues Alive, která se letos uskuteční v Šumperku od 14. do 16. listopadu. Informovala o tom Michaela Horáková z pořádajícího šumperského Domu kultury.

Soutěž Blues Aperitiv je zaměřena na hledání bluesových talentů po celé Evropě a je o ni každý rok velký zájem. Do letošního ročníku Blues Aperitiv 2019, který měl termín přihlášek do pátku, se letos přihlásilo 30 kapel. Převažují bluesové soubory z Česka, ale tuzemští muzikanti budou mít velkou konkurenci i u Poláků a Slováků, některé kapely tvoří členové z různých zemí včetně USA. Loni bylo přihlášených 36 kapel.

„Součástí Blues Alive se neodlučitelně stal soutěžní festival, který hledá nové talenty v oblasti blues mezi kapelami po celé Evropě. Těší nás, že z původně ryze českého festivalu je akce mezinárodní. Dvěma souborům garantujeme postup na festival Blues Alive 2019, kde dostanou tradičně příležitost uvítat posluchače koncertem ve foyer Domu kultury," uvedl ředitel festivalu Vladimír Rybička.

Jubilejní 20. ročník Blues Aperitivu se uskuteční 9. března. „Ze všech přihlášených kapel bude vybrána sedmička postupujících a dva náhradníci. Pak už je vše na kapelách, jak se budou naživo prezentovat před odbornou mezinárodní porotou sestavenou z hudebních publicistů, hudebníků a před návštěvníky akce," doplnil Rybička.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, hudba, festival, Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.