čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Lázně ve Velkých Losinách opraví dům Brněnka. Budou tam byty

Majitel Termálních lázní ve Velkých Losinách na Šumpersku zahájil rekonstrukci lázeňského domu Brněnka, ve kterém vznikne devět nových bytů pro zaměstnance. Oprava nemovitosti bude stát osm milionů korun. Řekl to jednatel Termálních Lázní Velké Losiny Martin Plachý. Skupina Royal Spa do budov v losinském lázeňském areálu v uplynulých deseti letech investovala zhruba 350 milionů korun.

„Potýkáme se s tím, že v poslední době je na trhu nedostatek zaměstnanců, ale rozvíjející se losinské lázně jich potřebují stále více. Proto chceme našim zaměstnancům dát jistotu a zázemí do budoucna," zdůvodnil Plachý investici do lázeňského domu Brněnka.

Ve Velkých Losinách byla letos dokončena stavba spojovací části mezi hotelem a lázeňským domem, která stála zhruba deset milionů korun. Nově vybudovaný spojovací terminál je už ve zkušebním provozu.

„Součástí spojovacího krčku je i lázeňský altánek. Hosté losinských lázní si tak mohou nově užívat posezení v lázeňském altánku s výhledem na lázeňský park a slunit se," uvedl Plachý.

Na seznamu chystaných investic je i oprava poslední z lázeňských budov - lázeňského domu Chaloupka, který je určen pro léčbu dětí a matek s dětmi. Mezi dlouhodobější plány pak patří revitalizace celého lázeňského parku nebo vybudování nového wellness hotelu, který by byl přímo napojen na termální park. Postupné rekonstrukce čekají i horský Wellness hotel Diana.

V předchozích letech byl ve Velkých Losinách opraven například lázeňský hotel Eliška, jehož rekonstrukce stála 80 milionů korun. Další desítky milionů si vyžádaly rekonstrukce a úpravy ostatních lázeňských budov a infrastruktury.

Největší investicí bylo vybudování nového termálního parku za 200 milionů korun, který byl otevřen v srpnu 2015. Celý areál zabírá přes 6000 metrů čtverečních a má devět bazénů. Termální park ve Velkých Losinách předloni navštívilo téměř 212.000 lidí, ve srovnání s rokem 2016 zhruba o 6000 více.

Lázně Velké Losiny patří do sítě lázeňských a wellness hotelů Royal Spa, jejíž součástí jsou také lázeňské komplexy v Luhačovicích, Mariánských Lázních, Ostrožské Nové Vsi a wellness hotel v Rožnově pod Radhoštěm.

Autoři | Foto losiny.cz

Štítky ČR, lázně, rekreace, byty, Velké Losiny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.