úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Žáci základních škol se zúčastnili soutěže Den policistou. Stříleli z malorážky a podstoupili testy fyzické zdatnosti

Ve čtvrtek proběhl šestnáctý ročník soutěže s názvem Den policistou. Akci určenou pro osmé ročníky základních škol uspořádal územní odbor Policie ČR Šumperk ve spolupráci s SVČ Doris Šumperk.

Soutěžilo osm tříčlenných družstev z vybraných základních škol. Družstva měla během soutěžního dopoledne možnost poměřit své síly v policejních disciplínách. Soutěži předcházely ukázky policejní práce, a tak žáci navštívili pracoviště kriminalistické techniky a v terénu přihlíželi silničním kontrolám.

Soutěžící s velkým zájmem sledovali ukázku výcviku služebních psů. Informace a poznatky, které získali během výkladu na stanovištích, pak uplatnili v písemných testech. Nesměla chybět ani střelecká a fyzická příprava. Žáci si zastříleli z malorážky a podstoupili testy fyzické zdatnosti. Letošní program byl obohacen také o aktivity zaměřené na podporu týmové spolupráce.

„Odpoledne proběhlo vyhodnocení a ocenění nejlepších družstev. První místo obsadilo družstvo ZŠ Bludov, jako druhé skončilo družstvo ZŠ Dr. E. Beneše Šumperk a na třetí příčce se umístilo družstvo ZŠ Mohelnice - Vodní. Projekt byl realizován za podpory Města Šumperk, spolku Bezpečný Šumperk z.s., Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra ČR, Pojišťovny Generali a BESIP,“ uvedla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Autoři | Tisková zpráva | Foto PČR

Štítky policie, den, akce, soutěž, žáci, školy

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.