pátek 19. dubna 2024 Rostislav

FOTO: Policisté odhalili pěstitele konopí na Zábřežsku, pěstitel už byl policii znám

Téměř šest desítek rostlin konopí setého objevili policisté na zahradě u rodinného domu u Zábřeha na Šumpersku. Jednačtyřicetiletý pěstitel byl přitom policii již znám. Před třemi lety se paradoxně udal sám, když šel policii nahlásit, že mu desítky rostlin z jeho úrody odcizil neznámý pachatel. I přes tehdejší odsouzení však v pěstitelství pokračoval dál, nyní mu hrozí až deset let vězení, sdělila mluvčí šumperské radnice Jiřina Vybíhalová.

„Při domovní prohlídce policisté zajistili bezmála šest desítek rostlin konopí setého různého vzrůstu, ale také již sušenou rostlinnou hmotu, masti a další produkty vyrobené z této rostliny. Obviněný policistům uvedl, že rostlinu pěstuje pro svou potřebu kvůli jejím léčebným účinkům a jím vyrobené produkty poskytuje také své nejbližší rodině," uvedla policejní mluvčí.

Muž podle policistů konopí, z něhož získával marihuanu, pěstoval v samostatně oploceném prostoru krytém textilní fólií. Policisté jej obvinili z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Je ohrožen sazbou od dvou do deseti let; za stejný trestný čin byl totiž odsouzen již v posledních třech letech.

Případem muže ze Zábřežska se zabývali policisté také v září 2016, kdy na jeho zahradě u rodinného domu našli více než sto vzrostlých rostlin konopí. Muž přitom policisty přivolal paradoxně sám, když jim bezelstně popsal, že zde rostliny pěstuje a že mu desítky rostlin z jeho úrody odcizil neznámý pachatel. Při domovních prohlídkách kriminalisté následně zajistili dalších více než sto rostlin ve fázi sušení, bezmála 200 zavařovacích sklenic se zpracovanou rostlinnou hmotou a další sušenou hmotu v pytlích.

Štítky kriminalita, drogy, Šumpersko, marihuana, tráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.