čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Policisté rozprášili dvě skupiny výrobců drog. Celkem odhalili šest varen

Šest varen k výrobě drog zajistili a tři výrobce pervitinu zadrželi policisté při razii na Šumpersku. Tři muže ve věku 35, 36 a 50 let sledovali kriminalisté delší dobu, podle nich několik posledních měsíců vyráběli a prodávali pervitin, a to především narkomanům v oblasti Zábřehu. Jeden z obviněných skončil ve vazbě, informovala dnes šumperská policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Drogy při prohlídkách podezřelých objektů nalezli policejní psi. „Při rozsáhlých domovních prohlídkách v bytových, ale také nebytových prostorách, zajistili kriminalisté celkem šest varen, zhruba 300 tablet užívaných k nelegální výrobě pervitinu, větší množství laboratorního vybavení, chemikálií a dalších věcí užívaných při výrobě drog, ale také sušenou rostlinnou hmotu," uvedla policejní mluvčí.

Všichni tři již byli obviněni. Šestatřicetiletý muž kvůli předchozímu odsouzení pro tutéž trestnou činnost skončil ve vazbě, hrozí mu až deset let vězení. Zbylým dvěma obviněným hrozí trest až pět let, dodala mluvčí.

Kriminalistům z šumperského Toxi týmu se v uplynulých dnech podařilo dopadnout také pětatřicetiletého muže a stejně starou ženu podezřelé z výroby a distribuce pervitinu. Muž podle policistů v posledních několika letech drogu vyráběl pro svou potřebu a částečně ji distribuoval také několika dalším odběratelům v Mohelnici a okolí, a to buď zdarma, nebo za úplatu. Pervitin tu podle policie distribuovala také pětatřicetiletá žena.

Autoři | Foto PČR

Štítky ČR, kriminalita, drogy, Šumpersko, Mohelnice, pervitin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.