čtvrtek 28. března 2024 Soňa

V Zábřehu slavnostně otevřeli zrekonstruovanou kuželnu

Město Zábřeh v pátek slavnostně otevřelo zrekonstruovanou kuželnu. Místní klub, který v herně hraje nejvyšší ligové soutěže, tak získal moderní zázemí. Zrekonstruovaná budova vyrostla hned v sousedství nového sportovního areálu u fotbalového stadionu.

Samotná budova i zázemí kuželkářského klubu, který má 66 členů, neodpovídaly dnešním normám a potřebám nejvyšších kuželkářských soutěží.  Pro svou finanční náročnost byla rekonstrukce rozdělená na tři etapy. V roce 2017 proběhla kompletní rekonstrukce kotelen, loňská etapa zahrnovala zateplení fasády, stropu, výměnu střešního pláště, rekonstrukci sociálního zařízení kuželkářů a opravu klubovny. Letos zbývalo opravit podlahy ve vstupní hale, opravit hlediště, podhledy kuželny a přilehlé restaurace včetně sociálního zázemí. Poslední etapa si z rozpočtu města vyžádala přes 2,6 milionu korun, celkové náklady přesáhly 12,6 milionu korun.

„Kuželkářský klub se celoročně zabývá provozováním sportovní a podpůrné činnosti svázané s kuželkářským sportem a snaží se o výchovu kuželkářské mládeže. Jeho členové mají nyní důstojné prostředí pro pořádání soutěží a nezbývá než jim popřát mnoho úspěchů,“ uvedl starosta František John.

Autoři | Foto Město Zábřeh

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.