neděle 5. května 2024 Klaudie

Muž byl přistižen za volantem, přestože mu byl uložen zákaz řízení

Devětadvacetiletého muže, kterému byl Městským úřadem v Mohelnici uložen platný zákaz řízení, přistihli za volantem zábřežští policisté v uplynulých dnech hned dvakrát. Navíc se prokázalo užití drog před jízdou.

Nejprve mladíka kontrolovali v neděli 3. listopadu v odpoledních hodinách na ulici Kosmonautů v Zábřehu. Dva dny nato ho hlídka přistihla znovu, tentokrát při projíždění Cihlářské ulice. Muž byl zřejmě pod vlivem drog. Orientační test totiž ukázal pozitivní hodnotu na látku amfetamin/metamfetamin. Lékařskému vyšetření formou odběru biologického materiálu se řidič odmítl podrobit. 

To však nebyly jeho jediné prohřešky. V pořádku nebylo ani jeho vozidlo Škoda Octavia. Chyběla mu zadní registrační značka, měl poškozené zpětné zrcátko a bezpečnému výhledu bránila prasklina na čelním skle. 

„Nezodpovědného muže policisté zadrželi a následně mu sdělili podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Zároveň zajistili také vozidlo, kterým jezdil,“ uvedla Jiřina Vybíhalová, mluvčí šumperských státních policistů.

Autoři | Foto PČR Šumperk

Štítky policie, drogy, řidič, jízda, Zábřeh

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.