neděle 5. května 2024 Klaudie

Násilník v Mohelnici přepadl dvě ženy. Jednu ohrožoval nožem, druhou zranil

Šumperští policisté dopadli jednatřicetiletého muže podezřelého ze dvou loupežných přepadení v Mohelnici na Šumpersku. Obě se odehrály tento týden v úterý, obětí byly ženy. Jednu z nich ohrožoval kapesním nožem, při druhém incidentu utrpěla žena lehké poranění. V obou případech se je snažil násilník obrat o jejich mobilní telefon. Hrozí mu až deset let vězení, informovala dnes šumperská policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Přepadení se stala v Lékárnické ulici a v ulici Za Penzionem. Muž obviněný z loupeže chtěl podle policie zavolat své přítelkyni, svůj telefon měl však rozbitý. „Vypravil se do města, kde se měl nejprve v Lékárnické ulici s kapesním nožem v ruce domáhat vydání telefonu na nezletilé slečně. Od svého záměru ale nakonec upustil a z místa rychle zmizel," uvedla policejní mluvčí.

O chvíli později přepadl druhou ženu, která v ruce držela svůj telefon. Snažil se jí ho vytrhnout z rukou násilím, což se mu nakonec podařilo. Muž se pak dal na útěk. Při incidentu žena utrpěla lehké zranění. „Násilníka se kriminalistům podařilo hned následující den zadržet. Do rána se ukrýval na jedné z mohelnických ubytoven. Sám pak policistům ukázal místo, kde odcizený telefon ukryl. Policisté zajistili také kapesní nůž," dodala mluvčí.

Policisté navrhli soudu, aby muže poslal do vazby. Podezřelý má za sebou bohatou trestní minulost. Opakovaně byl stíhán a odsouzen za trestnou činnost majetkového i násilného charakteru.

Autoři | Foto PČR

Štítky ČR, kriminalita, loupež, Mohelnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.