pondělí 20. května 2024 Zbyšek

FOTO: V šumperském Muzejíčku otevřela své brány nová výstava Herna plná přírody

Dnes se v Muzejíčku otevřela nová interaktivní výstava s názvem Herna plná přírody. Malí i velcí návštěvníci se dozví, co žije a roste v lese, na louce, v okolí řek, rybníků a na skalách. Výstava potrvá až do 10. května 2020.

Nejodvážnější mohou přeskákat po kamenech řeku nebo se prolézt po obří pavoučí síti a jejího tvůrce nakrmit nebo před ním zachránit jeho oběti. Zvídaví se mohou naučit počítat stáří stromů, o nichž jim více prozradí kouzelný provázek nebo vzorky dřevin. Kdo je býložravec, masožravec, všežravec? I na to v Muzejíčku plném přírody najdete odpověď.
Pro nejmenší je připraveno puzzle, skládačky, interaktivní omalovánky – tiskátka – a mnoho dalších zajímavostí ze světa rostlin a zvířat. V koutku mladých badatelů bude k dispozici mikroskop se speciální kamerou a lupa, informační materiály o dřevinách, rostlinách (bylinách), hmyzu i ukázka zpracování přírodnin v přírodovědných sbírkách. Život v přírodě během čtyř ročních období přiblíží krátký film.

Výstava je vhodná pro předškoláky i pro žáky a studenty základních i středních škol. V případě zájmu se můžete objednat na adrese sarka.krellerova@muzeum-sumperk.cz.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto Muzeum Šumperk

Štítky muzeum, výstava, Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.