čtvrtek 16. května 2024 Přemysl

Pátrání po ženě z Oskavy pokračuje bez úspěchu

Olomouc 10. června - Bez úspěchu dnes opět skončilo pátrání po čtyřiasedmdesátileté ženě z Oskavy na Šumpersku, která je nezvěstná v souvislosti s povodněmi. Dnes ji hledaly dvě desítky policistů včetně psovoda a policejních potápěčů. Práci jim komplikoval rozbahněný terén, ale od odpoledních hodin i déšťí. Pokračovat by se mělo ve čtvrtek, řekl dnes policejní mluvčí Libor Hejtman. Seniorka se pohřešuje od nedělního večera, kdy se pod ní utrhl břeh rozvodněného potoka

Policisté dnes prohledávali znovu zhruba osmikilometrový úsek mezi Oskavou a Novou Hradečnou. „Pátrání jsme již ukončili, paní jsme bohužel nenašli. Ve čtvrtek bychom měli s největší pravděpodobností pokračovat, vyhodnocovat se bude vše ráno. Záleží i na počasí, odpoledne už pátrání zkomplikoval déšť, šero a stále špatný je i terén,“ uvedl mluvčí.

Oskava, odkud žena pocházela, je jednou z obcí, které ničivé záplavy v noci na pondělí postihly nejvíce. Sílu přívalových dešťů, jež v okamžiku zvedly hladinu řeky Oskavy, dokazuje i utržený most mezi Oskavou a Bedřichovem.

Pátrání po pohřešované ženě se rozběhlo hned v pondělí ráno, prostor ze vzduchu monitoroval policejní vrtulník, ženu hledali policisté i za pomoci dronu. Voda sice opadla, terén je ale špatně přístupný, koryto potoka lemují nánosy bahna a dřeva. Policisté dosud prohledávali oba břehy řeky Oskavy, přilehlé toky a vodní plochy a také louky a zahrady u rodinných domů, které jsou plné nánosů, naplavenin a popadaných stromů.

Ničivé záplavy, které postihly Uničov a okolí a jižní část Šumperska v noci na pondělí, mají dosud jednu oběť, osmačtyřicetiletou ženu z místní části Šumvaldu Břevence. V obcích pokračuje odstraňování následků povodní. Ráno se sem vrátili hasiči, kteří kromě úklidu pomáhají čerpat vodu. Na místě působí i humanitární organizace a vojáci.

Na žádost krizového štábu obce Šumvald byla kvůli odstraňování následků po záplavě tato obec uzavřena. Vjezd je povolen pouze obyvatelům dotčené obce a záchranným složkám. „Olomoučtí policisté v této lokalitě dohlíží na uzavírky, usměrňují a koordinují pohyb osob a vozidel dle požadavků štábu,“ doplnil mluvčí policie. V postiženém regionu se v noci zaměřují také na ochranu majetku lidí zasažených povodněmi, ochranu stavebních strojů a další výpomocné techniky; snaží se tím tak předejít možné trestné činnosti, dodal mluvčí Hejtman.

Autoři | Foto

Štítky počasí, záplavy, policie, Olomoucko, Šumpersko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.