neděle 5. května 2024 Klaudie

Seniorku z Oskavy včera opět bez úspěchu hledalo padesát policistů a psovodů

Bez úspěchu skončila včerejší rozsáhlá pátrací akce po pohřešované seniorce z Oskavy, do které se zapojilo pět desítek policistů a psovodů. Ženu, která je po ničivých záplavách nezvěstná 11 dní, se stále nepodařilo najít. Pátrání bude i nadále pokračovat, řekla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. Čtyřiasedmdesátiletá seniorka je nezvěstná od 7. června, kdy se pod ní utrhl břeh rozvodněného potoka.

"Bohužel ani dnes jsme nebyli úspěšní, pátrání proto bude pokračovat i v následujících dnech. O jeho případném ukončení budeme informovat," uvedla včera policejní mluvčí.

Policisté a psovodi včera prohledávali postupně desetikilometrový úsek mezi Oskavou a Šumvaldem. Rozsáhlejší akci naplánovali na dnešek s ohledem na lepší počasí. Prohledávali nejen koryto řeky, ale také dříve těžko dostupná, zaplavená místa. Společně s policisty šumperského, olomouckého a jesenického územního odboru se na této akci podíleli také policisté z řad krajské pořádkové jednotky a kynologové se služebními psy, uvedla policejní mluvčí.

Po seniorce policisté pátrají ve zhruba desetikilometrovém úseku mezi Oskavou, Dolní Libinou, Novou Hradečnou až k Šumvadu, jde o obce po toku Oskavy a jejích přítoků, které bleskové povodně před týdnem zasáhly nejvíce. Oskava, odkud žena pocházela, je jednou z obcí, které ničivé záplavy v noci na pondělí postihly nejvíc. Sílu přívalových dešťů, jež v okamžiku zvedly hladinu řeky Oskavy, dokazuje i utržený most mezi Oskavou a Bedřichovem.

Ničivé záplavy, které postihly Uničov a okolí a jižní část Šumperska mají dosud jednu oběť, osmačtyřicetiletou ženu z místní části Šumvaldu Břevence.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, záplavy, policie, pátrání, Šumpersko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.