sobota 18. května 2024 Nataša

Nemocnice Šumperk investovala 220 milionů do nového pavilonu

Nemocnice Šumperk investovala dvě stě dvacet milionů korun do vybudování nového pavilonu komplexní následné intenzivní péče, ve kterém je třiadevadesát lůžek. Moderní centrum vzniklo díky rozsáhlé rekonstrukci starého chirurgického pavilonu, který v areálu šumperské nemocnice chátral více než dvacet let. Novinářům při prezentaci nového pavilonu řekl předseda představenstva Nemocnice Šumperk Martin Polach.

Starý chirurgický pavilon v areálu šumperské nemocnice původně vlastnilo město Šumperk. V roce 2017 nemovitost od města odkoupil majitel šumperské nemocnice a zahájil přípravu rekonstrukce. Pavilon byl otevřen v těchto dnech. „Poptávka po intenzivní ošetřovatelské péči je samozřejmě vysoká a s ohledem na demografický vývoj nadále poroste. Naše nové pracoviště s ošetřovatelskými lůžky, lůžky dlouhodobé intenzivní ošetřovatelské péče, následné intenzivní a ventilační péče je svým způsobem díky struktuře poskytovaných služeb, své kapacitě a komplexností poměrně ojedinělé," uvedl Polach.

V přízemí nového pavilonu vybudovala nemocnice zázemí pro následnou intenzivní péči, následnou ventilační péči a dlouhodobou intenzivní ošetřovatelskou péči. „Vyjmenované druhy péče jsou určeny pacientům, kteří už nevyžadují akutní péči na ARO, ale jejich stav i nadále vyžaduje intenzivní péči, neboť se u nich neobnovila jedna nebo více životních funkcí," řekl náměstek šumperské nemocnice Josef Čikl. V dalších patrech zrekonstruované budovy pak nové pracoviště nabídne v moderních dvoulůžkových a třílůžkových pokojích třiašedesát lůžek ošetřovatelské péče.

Do rekonstrukce pavilonu se šumperská nemocnice pustila před dvěma lety. „Celá přestavba nás přišla i s nákupem lůžek a přístrojové technologie na dvě stě dvacet milionů korun. Jde tak o největší investici v historii nemocnice," podotkl Polach, podle kterého nemocnice za posledních pět let investovala do dvou pavilonů čtyři sta milionů korun. „Další stovky milionů korun jsme investovali do rekonstrukce stávajících pracovišť i nákupu nového přístrojového vybavení," uvedl.

Nemocnice Šumperk je soukromým zařízením. Od roku 2015 ji vlastní lékař Martin Polach, který nemocnici tehdy získal od skupiny Agel. Nemocnice ročně zajišťuje zdravotní péči pro dvě stě tisíc lidí.

Autoři | Foto Nemocnice Šumperk

Štítky nemocnice, investice, Šumperk, oprava, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.