sobota 18. května 2024 Nataša

Opilý řidič Octavie v pondělí ráno kličkoval od plotu ke plotu. Nadýchal ještě skoro jedno a půl promile

Na opilého řidiče Octavie si museli posvítit policisté v pondělí 6. července kolem půl deváté ráno v Petrově nad Desnou. S Octavií tam doslova kličkoval ze strany na stranu. První naboural vlevo od silnice do sloupu elektrického vedení. Nárazu se lekl a strhl volant na druhou stranu, kde sjel do příkopu a skončil v oplocení přilehlého pozemku. Nadýchal okolo 1,4 promile alkoholu v dechu.

„Nejprve vyjel pravým předním kolem vpravo mimo silnici, poté strhl řízení ostře vlevo, opět sjel mimo silnici a zadní částí vozu narazil do skříňky na sloupu elektrického vedení. Následně přejel opět vpravo přes silnici, sjel z mírného travnatého srázu a zadní částí vozu poškodil oplocení přilehlého pozemku, včetně plynové skříně, kterou vyhnul ze základů,“ popisuje nehodu policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Při dechových zkouškách policisté pětačtyřicetiletému řidiči opakovaně naměřili hodnoty okolo 1,4 promile alkoholu v dechu.

„Nezodpovědný řidič je tak důvodně podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí kvůli způsobené havárii přísnější trest, a sice trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ dodává Vybíhalová.

Během prodlouženého víkendu vyjeli dopravní policisté na Šumpersku k celkem devíti dopravním nehodám, při kterých se naštěstí jen lehce zranily čtyři osoby, dva motocyklisté, jeden chodec a jeden spolujezdec.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, nehoda, octavia, šumperk, opilý, petrov, plot

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.