pondělí 6. května 2024 Radoslav

FOTO: Policisté zadrželi na Šumpersku výrobce pervitinu

Kriminalisté zadrželi v obci u Mohelnice na Šumpersku třicetiletého výrobce a distributora pervitinu. Policisté jej zadrželi krátce po výrobě drogy. Při prohlídce rodinného domu a přilehlých prostor zajistili zhruba 60 gramů pervitinu, zčásti nadávkovaného v igelitových sáčcích, ale také řadu věcí úzce souvisejících s nelegální výrobou a distribucí drogy. Šlo zejména o různé chemikálie a laboratorní vybavení, sdělila mluvčí policie Jiřina Vybíhalová.

Podle kriminalistů jde o poměrně velké množství pervitinu s ohledem na region. „Jedná se množství, které jak sami kriminalisté uvádějí, není na místní poměry až tak obvyklé a na černém trhu by bylo možné za něj utržit zhruba devadesát až sto tisíc korun," uvedla mluvčí.

Při domovní prohlídce policisté zjistili, že se muž věnoval i pěstování konopí. „V jednom z pokojů totiž kriminalisté objevili také pěstební stan s kompletním technickým vybavením zajišťujícím lepší podmínky pro růst rostlin, ale také již sušenou rostlinnou hmotu," doplnila mluvčí.

Drogy muž podle policistů dlouhodobě užíval nejen pro vlastní potřebu, ale také k distribuci dalším osobám, a to buď zdarma nebo za úplatu. Muž je obviněn z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, hrozí mu až pět let vězení. Stíhán je na svobodě, dodala mluvčí.

Autoři | Foto Policie Šumperk

Štítky pervitin, kriminalita, drogy, Šumpersko, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.