sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

FOTO: Řidič chevroletu dostal smyk a skončil v rokli. Na místě zasahovaly všechny složky IZS

Policie, záchranáři i hasiči zasahovali ve čtvrtek po poledni u nehody na Červenohorském sedle. Sedmadvacetiletý řidič Chevroletu Camaro nezvládl jízdu a při průjezdu zatáčkou dostal smyk. Narazil do svodidel a skončil na střeše, z místa ho odvezla záchranka. Spolujezdec vyvázl bez zranění.

Nehoda se obešla bez vážných zranění. „Lehce se při ní zranil sedmadvacetiletý řidič, který podle prvotního šetření ve stoupání z Koutů na Červenohorské sedlo nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla a dopravně technickému stavu komunikace,” sdělila policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

V dlouhé pravotočivé zatáčce přejel muž doprotisměru a dostal smyk. „V další zatáčce vyjel ze silnice, čelně narazil do svodidla, vjel do lesa a po nárazu do několika stromků zakončil jízdu koly vzhůru v hluboké rokli,” doplnila mluvčí. 

Policie u řidiče na místě vyloučila alkohol, poté ho převezli záchranáři s lehkým zraněním k ošetření do nemocnice. Škoda se vyšplhala přes osm set tisíc korun. „Havarované vozidlo policisté, z důvodu uplatnění technické závady na brzdách řidičem, policisté zajistili k dalšímu zkoumání,” řekla mluvčí a dodala, že další okolnosti nehody se nyní vyšetřují.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie Šumperk

Štítky nehoda, krimi, Kouty nad Desnou, Červenohorské sedlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.