pondělí 6. května 2024 Radoslav

Podvodník na internetu se vydával za majitelku bytu. Připravil studentku o patnáct tisíc

Podvodník, který se vydával za majitele brněnského bytu na jednom z internetových portálů, připravil studentku o patnáct tisíc korun za údajný pronájem.

Dvě studentky, které se domluvily na společném bydlení během vysokoškolského studia naletěly podvodnému jednání na internetu, když kývly na výhodnou nabídku pronájmu bytu 1+kk. „Byla to nejen poměrně výhodná cena, ale podle fotografií také pěkně vybavený byt, co jednu z dívek přimělo na inzerát odpovědět,“ komentuje případ policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. 

Podle policejního vyšetřování se zatím nezjištěný pachatel vydával za ženu žijící v Polsku, která se pro organizaci věcí týkajících se předání bytu, domluvila s jistou společností. 

„Žena poškozené vysvětlila, že na organizačních věcech jako je předání bytu, podepsání smlouvy, platbě a dalších organizačních věcech je domluvena se společností, na niž jí taktéž předala kontakt, a to z důvodu, aby sama nemusela do Čech jezdit,“ popisuje Vybíhalová.

Když jedna ze studentek převedla peníze na zahraniční účet, údajná majitelka bytu ani zmíněná společnost už s ní nekomunikovala.

Věc šetříme pro podezření z trestného činu podvodu, za jehož spáchání pachateli, v případě jeho zjištění a prokázání viny, hrozí mimo jiné až dvouletý trest odnětí svobody,“ dodává policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky podvod, pronájem, student, byt, Brno, Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.