pondělí 6. května 2024 Radoslav

Týmová časovka v Uničově odstartuje silně obsazený závod Czech Tour. Pojede se i přes Olomouc

Úvodní týmovou časovkou odstartuje ve čtvrtek čtyřdenní etapový závod Czech Tour v silniční cyklistice. Letošní 12. ročník mezinárodního podniku bude mít velmi silné obsazení. Představí se šest týmů z WorldTour, prokontinentální stáj Alpecin-Fenix v čele s Petrem Vakočem, dlouhodobě nejlepší domácí tým Elkov Kasper nebo český reprezentační výběr.

Zatímco vloni na Czech Tour startovaly z WorldTour týmy Mitchelton-Scott a Bora-hansgrohe, letos vedle nich slibuje aktuální startovní listina z elitní série ještě stáje Bahrajn-McLaren, Jumbo Visma, Sunweb či NTT, jejíž barvy jinak hájí také Roman Kreuziger.

„Jsme nadšeni, že se na startu objeví opravdová světová špička a nabídne našim divákům nezapomenutelné zážitky,“ uvedl promotér závodu z TTV Sport Group Jaroslav Vašíček, který pro jezdce připravil náročnou trať se šestnácti vrchařskými prémiemi.

Trasa zavítá do Olomouckého, Moravskoslezského, Pardubického a Zlínského kraje a od pátku do neděle čekají závodníky tři etapy o celkové délce takřka 600 kilometrů. Vítěz bude znám ve Šternberku.

„Moc se těším, protože na Czech Tour se sejde opravdu skvělá konkurence. Hodně se těším už na tu čtvrteční časovku, protože jsem delší dobu týmovou časovku nejel, navíc tady v Uničově mě čeká s novým týmem,“ řekl Vakoč. Ve stáji Alpecin-Fenix, jejíž dres obléká i Mathieu van der Poel, působí od této sezony. Příliš závodních dnů si ale kvůli pandemii koronaviru a nabouranému kalendáři dosud neužil.

„Ze všeho nejdřív je potřeba zajet tu týmovou časovku a zajet ji dobře, protože to bude zásadní pro závod. V sestavě máme skvělého sprintera Tima Merliera, takže dalším cílem bude vyhrát etapu. Já a další kluci bychom do toho chtěli promluvit v závěrečných dvou etapách. Hlavně ta poslední se mi svým profilem hodně zamlouvá,“ řekl Vakoč.

Program:

Čtvrtek 6. srpna: Uničov (18,6 km; týmová časovka)
Pátek 7. srpna: Prostějov - Uničov (193,4 km)
Sobota 8. srpna: Olomouc - Frýdek-Místek (209,8 km)
Neděle 9. srpna: Mohelnice - Šternberk (179,km)

Autoři | Foto Olomoucký kraj

Štítky Sport, cyklistika, silniční, Czech Tour

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.