pondělí 6. května 2024 Radoslav

Veletrh v Šumperku poskytne poradenství v tíživých životních situacích

V Šumperku se začátkem září uskuteční Veletrh sociálních služeb, který město pořádá ve spolupráci s poskytovateli sociálních služeb v Šumperku a okolí.

Dnes již tradiční akce, jejíž počátek sahá do roku 2005, se bude konat v úterý 8. září od 10 do 15 hodin v prostoru před Českou spořitelnou a v přilehlém parku U Sovy.  

„Poskytovatelé sociálních služeb v Šumperku a okolí představí v rámci veletrhu své služby téměř ve všech oblastech pomoci lidem všech věkových kategorií, pro rodiny s dětmi, sociálně znevýhodněné děti a mládež, pro seniory, pro osoby se zdravotním postižením nebo osoby v krizi,“ říká koordinátorka komunitního plánování Slavěna Karkošková z odboru sociálních věcí. 

Návštěvníci si budou moci zdarma změřit krevní tlak, zjistit svoji krevní skupinu, změřit hladinu glykemie nebo třeba vyzkoušet kardiopulmonální resuscitaci. „Na Veletrhu si budou moci zakoupit drobné předměty vyrobené uživateli sociálních služeb, např. plátěné tašky, levandulové pytlíčky, tkané koberce, svíčky nebo keramiku, ale také získat rady pro řešení konkrétní tíživé sociální situace,“ dodává koordinátorka. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto sumperk.cz

Štítky Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.