středa 1. května 2024 Svátek práce

Nově zrekonstruovaný aquapark se Šumperanům otevře na konci sprna

Nové šumperské AQUAcentrum na Benátkách, jehož rekonstrukce trvala dva roky, si budou moci lidé poprvé prohlédnout na konci srpna. Zájemci budou moci během chystaných prohlídek nahlédnout i do prostor veřejnosti běžně nepřístupných, připraven je také program pro rodiny s dětmi. Rozsáhlá proměna krytého bazénu stála 170 milionů korun. První plavce přivítá bazén v úterý 1. září, sdělili ČTK zástupci města.

Dny otevřených dveří jsou naplánovány na 29. a 30. srpna. Pro všechny návštěvníky budou připraveny komentované prohlídky nově zrekonstruovaného areálu. "Na akci zveme širokou veřejnost. Po prohlídce se mohou návštěvníci občerstvit v nově otevřeném bistru v AQUAcentru a strávit zbytek dne v přilehlém sportovně rekreačním areálu Benátky," uvedl ředitel Podniků města Šumperka Miroslav Pospíšil.

Rekonstrukce akvacentra odstartovala 16. října před dvěma lety. Hlavní prosklená bazénová hala má efektní kruhové okno s výhledem do okolní zeleně. Halu lze v teplých dnech otevřít a propojit s venkovní relaxační plochou. "Návštěvníci zde budou mít k dispozici pětadvacetimetrový bazén s parametry pro závodní plavání, malý dětský bazén s vodní clonou a vodním dělem a vířivku pro deset osob. Odpočinout si budou moci na lehátkách, jichž zde bude kolem tří desítek," uvedl Pospíšil.

Veřejnost bude mít také k dispozici dvě společné ohřívárny - parní a suchou. Do všech bazénů, včetně vířivky, se díky speciálnímu zvedáku dostanou i vozíčkáři. Součástí centra je i 97 metrů dlouhý tobogán se světelnými efekty. V přízemí je umístěno wellness - saunovací svět. Nechybí zde ani Kneippův chodník se studenou a teplou vodou. Pro ochlazení budou návštěvníkům sloužit ledové sprchy a samostatná zážitková studená sprcha s vědrovkou, ledovou mlhou a bočními masážními tryskami. Ve venkovní části, přístupné z vnitřní haly, budou mít lidé k dispozici zážitkový nerezový bazén s protiproudem a vlnovou skluzavkou.

Kapacita bazénu, jehož provoz bude celoroční, bude 200 lidí. Do wellness centra, které bude otevřeno denně s výjimkou pondělí, se vejde maximálně 46 návštěvníků. Bližší informace k provozu centra lze najít na nových webových stránkách www.sumperksportuje.cz.

Autoři | Foto sumperk.cz

Štítky rekreace, stavby, Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.