čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Muž využíval důvěřivé seniory ve svůj prospěch. Podvodně s nimi uzavíral smlouvy na energie.

Až pětileté vězení hrozí muži, který vytipovaným seniorům sliboval slevu na energie jménem jejich dodavatele. Místo slevy se však podvedení senioři dočkali smlouvy s novým dodavatelem, pro kterého muž ve skutečnosti pracoval. Pokud by lidé nakonec smlouvu nevypověděli, přišel by si obviněný na sedmdesát tisíc korun z provizí.

Čtyřiatřicetiletý muž z Mohelnicka byl tento týden obviněn z podvodu. Během jednoho roku si domluvil schůzku v minimálně sedmnácti domácnostech, ve kterých pod záminkou slevy uzavíral podvodné smlouvy. „Záměrně si vybíral osoby staršího věku, které pak zejména svou výřečností a příjemným vystupováním obalamutil. Při jednání s ním senioři nabyli dojmu, že jednají se zástupcem společnosti, u níž energie odebírají,” popsala policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. 

Podvodník musel být dobře připraven. „Jak se ukázalo, v několika případech na sebe dokonce převedl i validační hovor se zákaznickou linkou, potvrzující uzavření smlouvy o poskytnutí služeb na odběr energií,” řekla mluvčí. 

Za uzavřené smlouvy poté získával provize od společnosti, pro kterou doopravdy pracoval. „Většina takto pokoutně uzavřených smluv byla následně vypovězena. Pokud by se tak nestalo, přišel by si obviněný na bezmála sedmdesát tisíc korun," doplnila mluvčí a dodala, že obviněnému nyní hrozí mimo jiné až pětileté vězení.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky podvod, Šumpersko, Mohelnicko, soud, smlouvy, senioři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.