pátek 3. května 2024 Alexej

Muž vytáhl na policistu mačetu a vyhrožoval zabitím. Zastavila ho až namířená zbraň

Třicetiletý muž z Šumperska si vyslechl obvinění ze spáchání zločinu proti úřední osobě. Proti policistovi vyrazil 20. září dopoledne s mačetou v ruce. Hrozí mu až šestiletý trest.

Vše začalo tím, že začal vyhrožovat sebepoškozováním a nikoho z rodiny nechtěl pustit do bytu. Jeho bratr tak zavolal záchrannou službu. „Kvůli obavě o jeho život a zdraví byli na místo vedle zdravotníků povoláni také policisté. Z jejich přítomnosti mladý muž ale zřejmě radost neměl,“ sdělila policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Muž poté nečekaně vyšel zpoza rohu domu a zamířil si to k jednomu z policistů.

Mačetou se rozpřáhl nad hlavou a vyhrožoval zabitím

„Vytáhl na něj z podomácku vyrobeného pouzdra mačetu (s 39 centimetrovou dlouhou čepelí). Tou se rozpřáhl nad hlavou a za současného vyhrožování zabitím pokračoval k policistovi. Zastavila ho až policistova namířená střelná zbraň a jeho opakovaná výzva, aby v útoku nepokračoval a mačetu odhodil,“ popsala neobvyklou událost Jiřina Vybíhalová, která dodala, že incident se obešel bez zranění.  

Agresivní muž poté skončil v policejní cele. Kriminalisté se nadále zabývají okolnostmi případu a prokázání viny hrozí obviněnému až šestiletý trest odnětí svobody.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky krimi, mačeta, policista, Šumpersko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.