pondělí 29. dubna 2024 Robert

Muž v šumperském squatu napadl ženu a způsobil jí bodné a řezné rány. Případ řeší kriminalisté

Šumperští kriminalisté vyšetřují násilný čin, který se stal 22. září večer v prostorách vybydleného objektu. Muž napadl ženu, se kterou v objektu popíjel alkohol. Fyzicky jí napadl a vyžadoval pohlavní styk. Žena skončila s bodnořeznými ranami na krku a hrudníku.

Můž se ženou v objektu popíjeli alkohol, když ale zásoby došly, 44letý muž začal pobízet 48letou ženu, aby šla do města sehnat peníze a donesla další alkohol. Muž začal být agresivní a ženu fyzicky napadl. „Během hádky se chtěla žena ze spárů naštvaného muže vymanit a z místa odejít. To se jí ale nepodařilo. Agresivní muž jí měl v odchodu zabránit a za použití násilí se na ženě domáhat pohlavního styku. Během tohoto incidentu měl ženu surově zbít a dokonce jí způsobit bodnořezná poranění na krku a hrudníku. Svého jednání zanechal až poté, co se zraněná žena schoulila na zem," uvedla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. 

Žena ze strachu napadení neohlásila ani nevyhledala lékařské ošetření. Incident vyšel najevo až o dva dny později, kdy se jí na původ zranění zeptali šumperští strážníci. 

Věc je nyní v šetření kriminalistů, kteří po prověření veškerých okolností případu čtyřiačtyřicetiletého muže obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, zločinu znásilnění, taktéž ve stádiu pokusu, ale také z přečinu vydírání. Trestní stíhání obviněného je vedeno vazebně," doplnila k případu Vybíhalová.

Muži v případě prokázání viny hrozí až deset let vězení.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky napadení, krimi, sqaut, Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.