pondělí 29. dubna 2024 Robert

Silně opilý řidič BMW kličkoval po silnici. Zastavit se mu podařilo až o nárazník policejního auta

Ve čtvrtek 15. října o půl třetí odpoledne došlo nedaleko Mohelnice k dopravní nehodě policejního vozu a BMW. Jeho čtyřiapadesátiletého řidiče se pokusili policisté zastavit po jeho nebezpečné jízdě, kdy kličkoval po silnici a ohrožoval tak další účastníky provozu. Silně opilý řidič ale před rozblikaným policejním vozem nedokázal včas zareagovat a zastavil se až o jeho nárazník.

„Ve čtvrtek 15. října o půl třetí odpoledne řidič vozu značky BMW evidentně nezvládal jízdu ve svém pruhu a ohrožoval ostatní účastníky provozu. Řidič jedoucí za ním zalarmoval policisty a navedl je do míst, kde by mohli tento vůz zkontrolovat. Policisté najeli do přehledného úseku mezi obcemi Stavenice a Mohelnice. Čtyřiapadesátiletý řidič s vozem BMW včas nereagoval a nedokázal zastavit před stojícím policejním vozidlem, které mělo zapnutá výstražná světla a nápis Stop,“ říká policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Proč řidič tak špatně reagoval, bylo jasné hned po provedené dechové zkoušce. „Přístroj Dräger u něj naměřil hodnotu téměř 3 promile alkoholu. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění, pouze ke hmotné škodě ve výši 15 tisíc korun. Policisté zahájili úkony pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodává.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, nehoda, mohelnice, bmw

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.