pondělí 29. dubna 2024 Robert

Termální park ve Velkých Losinách bude mít kvůli zavření milionové ztráty

Milionové ztráty způsobí Termálnímu parku ve Velkých Losinách na Šumpersku dvoutýdenní uzavření, které kvůli rostoucímu počtu nákaz novým koronavirem nařídila vláda. Bez práce budou tři desítky lidí. Řekl to jednatel Termálních lázní Velké Losiny a generální ředitel lázeňské skupiny Royal Spa Martin Plachý.

„Omezení bude pravděpodobně mnohem delší, než vláda původně deklarovala. Pro nás to znamená, že v tomto období přicházíme o milionové tržby týdně, bez práce bude zhruba 30 lidí a další náklady v řádu statisíců korun bude představovat odstavení všech technologií, vypouštění bazénů a sanace," uvedl Plachý.

Nákladná bude i následná obnova provozu termálního parku po nucené pauze. „Znovuotevření si vyžádá zhruba týdenní proces přípravy, napouštění bazénů a řadu dalších činností s tím spojených. Ztráty z tohoto rozhodnutí budou horentní, stejně jako v průběhu první vlny," upozornil Plachý. Jen vodu budou provozovatelé termálního parku vypouštět týden, opětovné napuštění zabere deset dní.

Podle Plachého bude mít uzavření termálního parku spolu s dalšími vládními opatřeními velmi nepříznivý vliv na celé velkolosinské lázně. „Obáváme se, že nyní budou lidé své lázeňské pobyty hromadně rušit," míní Plachý. Podle něj nemá cenu jezdit na víkend do lázní, pokud je mimo provoz bazén a zavřené jsou i restaurace.

Sezona se přitom podle Plachého v létě vyvíjela dobře. V červenci a srpnu navštívilo Termální park Velké Losiny více než 82 tisíc lidí, což je zatím nejvíce v jeho pětileté historii. Počet návštěvníků byl v létě meziročně o 7000 vyšší. Na rekordním výsledku mělo podle Plachého podíl příznivé počasí a také to, že řada lidí trávila dovolenou v Česku. Po nařízeném uzavření termálních lázní hrozí, že letošní rok se stane nejhorším v jejich historii.

Losinský termální park byl otevřen v srpnu 2015, následující rok na jaře byla zprovozněna i venkovní část. Celý areál zabírá více než 6000 metrů čtverečních, má devět bazénů - pět vnitřních a čtyři venkovní. Výstavba areálu dosud stála zhruba 200 milionů korun. Ročně areál navštíví více než 200 tisíc lidí. Lázně Velké Losiny patří do sítě lázeňských a wellness hotelů Royal Spa.

Autoři | Foto Facebook Termály Losiny

Štítky ČR, koronavirus, lázně, rekreace, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.