pondělí 29. dubna 2024 Robert

Senior po nehodě ve Felicii tvrdil, že žádný alkohol nepil. Test prokázal opak

Havárii osobního auta v Branné řešili policisté, záchranáři i hasiči v sobotu 17. října dopoledne. Sedmdesátiletý řidič zde se svou Škodou Felicií nezvládl průjezd pravotočivou zatáčkou, dostal na kluzké vozovce smyk a naboural do zábradlí vedle silnice. Při nehodě se zranila spolujezdkyně, řidič nadýchal lehce přes 0,3 promile.

„Podle prvotního šetření tam 70letý řidič dostal s Felicií při průjezdu pravotočivou zatáčkou ve směru jízdy na Jindřichov na mokrém povrchu vozovky smyk, který se mu nepodařilo vyrovnat. Ve smyku přejel vpravo mimo silnici, kde přední částí vozidla narazil do kovového zábradlí,“ popisuje nehodu policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Při havárii se zranila jeho spolujezdkyně, kterou přepravili záchranáři po prvotním ošetření do nemocnice. „Řidiče policisté vyzvali, aby se podrobil dechové zkoušce. Při té mu opakovaně naměřili hodnotu lehce přes 0,3 promile alkoholu v dechu. Následně se řidič, který tvrdil, že žádný alkohol nepil, podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve,“ dodává Vybíhalová. Způsobenou škodu policisté vyčíslili na 25 tisíc korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, nehoda, branná, senior, felicia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.