sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Žena hned dvakrát naletěla údajným generálům a přišla o statisíce korun

Pětašedesátiletá žena z Postřelmova už podruhé naletěla na stejný podvod přes sociální sítě. Poprvé ji na jaře kontaktoval domnělý americký generál a požádal ženu, zda by přes ní mohl poslat balíček s hotovostí 1,2 milionu amerických dolarů. I přesto, že se později ukázalo, že šlo o podvod, žena po roce skočila na stejný trik. Dohromady tak přišla o částku okolo 700 tisíc korun.

Na jaře se jednalo o genrála, který byl momentálně na misi v Afghánistánu. „Generál ženu požádal, zda by si přes ni mohl poslat balíček obsahující hotovost 1,2 milionu amerických dolarů. Za tuto službu jí nabídl pětinu z částky jako provizi. Žena s nabídkou souhlasila a s vidinou snadno vydělané veliké sumy peněz udělala vše, co po ní generál dále požadoval. Podmínkou obdržení peněz totiž bylo uhrazení různých poplatků spojených s doručením balíčku," sdělil policejní mluvčí František Kořínek. Žena v tomto případě přišla o více než 300 tisíc korun, které zaplatila na zahraničních platbách.

O rok později se na ženu obrátil se stejnou nabídkou generál, tentokrát, ze Sýrie. Šlo o stejnou částku a slíbená provize byla taktéž jedna pětina. Ženě to ani na druhý pokus nepřišlo podezřelé a přišla o dalších 400 tisíc korun. 

„Šumperští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu podvod. Za ten pachateli v případě dopadení a prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let," dodal Kořínek k případu.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky podvod, peníze, krimi, Šumpersko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.