sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Opilý muž vyhrožoval zabitím sedmikilovým kladivem policistům i majiteli AUDI A4

Agresivního chování se dopustil v úterý večer osmadvacetiletý muž v Šumperku. Opilý upadl na automobil AUDI A4, čímž ho poškodil. Poté vyhrožoval majitelům auta i policistům.

Muže si v ulici Temenická všimli přímo majitelé AUDI A4 a na místě se ho pokusili zadržet. „Muž před nimi však utekl do svého nepříliš vzdáleného místa bydliště. Sledování dvěma muži se opilému muži nelíbilo a svým pronásledovatelům za to hrozil zabitím a uřezáním hlav,“ sdělil policejní mluvčí František Kořínek.

Poté zašel do domu, ale po chvíli vyšel ven.

„Tentokrát se sedmikilovým kladivem v rukou. Zabitím a podřezáním pak vyhrožoval i policistům, kteří byli na místo přivoláni,“ popsal policejní mluvčí, který řekl, že policisté museli použít donucovacích prostředků. Neuposlechl výzvy k odložení kladiva a zanechání svého jednání,“ dodal.

Po vystřízlivění se přiznal

Při tom muž utrpěl lehčí zranění. Před umístěním do policejní cely byl ošetřen v šumperské nemocnici. Dechová zkouška u něj naměřila hodnotu 2,92 promile alkoholu v dechu.

„Po vystřízlivění se muž ke svému jednání přiznal a vyjádřil ochotu způsobenou škodu poškozeným nahradit,“ sdělil František Kořínek, který dodal, že muž je podezřelý z přečinu nebezpečného vyhrožování a výtržnictví. Může mu hrozit až tři roky ve vězení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, opilý, muž, kladivo, výhružky, auto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.