pondělí 29. dubna 2024 Robert

Letošní Koule Fest nahradí adventní Koule Stream. Koncerty bude přenášet i Olomoucká Drbna

Již tradiční zábřežský hudební festival Koule Fest naplánovali letos jeho pořadatelé na pátek třináctého listopadu. Že se jednalo o nešťastný nápad je již jasné. Festival se proto ze zábřežského kulturního domu přesunul do hudebního studia TA musica, odkud bude ve spojení s Rádiem Haná vysílat živé online přenosy nejen známých českých, ale i regionálních kapel a interpretů. Mezi ně patří například Voxel nebo šumperské kapely O5 a Radeček nebo Trocha Klidu. Všechny koncerty uvidíte živě také na webu Olomoucké Drbny.

Fanoušci muziky o koncerty nepřijdou. Festival v zábřežském kulturáku nahradí série pěti exkluzivních streamovaných koncertů. Ty proběhnou následujících posledních pět sobot v roce. První koncert už 28. listopadu, poslední na druhý svátek vánoční 26. prosince. Začátek je naplánován vždy na 18:00 a koncerty uvidíte živě na sociálních sítích Rádia Haná, Koule Festu nebo webových stránkách Olomoucké Drbny.

Program živých přenosů Koule stream:

28. 11. 2020: Voxel /The Addams Sisters 

5. 12. 2020: Nedivoč 

12. 12. 2020: Pekař 

19. 12. 2020: O5 a Radeček  

26. 12. 2020: Trocha Klidu

„Víme, jak je pro umělce a lidi z hudební branže, letošní rok kritický. Koule stream, i když bez živýho publika, je jednou z cest, jak je finančně alespoň trochu podpořit a dát jim příležitost dělat to, co mají rádi - muziku. Zároveň taky chceme potěšit vás, co jste se těšili na letošní Kouli a ukázat vám, že v Zábřeze umíme a máme zapálení pro dobrou věc,“ říká pořadatel Koule Festu a hudebník Vít Komárek.

Jako první se v sobotu 28. listopadu představí v zábřežském studiu TA musica a na vašich obrazovkách oblíbený zpěvák Voxel a dívčí skupina z Moravičan The Addams Sisters. Celý večer se tak ponese ve folkovém a písničkářském duchu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Voxel archiv

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.