čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Žena vyhodila v opilosti manželovi věci před dům. Nakonec skončila v cele

, aktualizováno 16. prosince 2020, 13:30

V sobotu večer řešila policie ze Zábřežska případ muže, který měl problémy se svou opilou manželkou. Policie musela na místo přijet dvakrát po sobě a druhý den znovu. Žena pod vlivem alkoholu vyhodila muži před dům jeho osobní věci a poté začala ničit zařízení domu.

Nejednalo se o první incident, který si vyžádal přítomnost policie. Žena se totiž často oddává alkoholu a pak s ní není rozumná domluva. Třiasedmdesátiletý muž tentokrát žádal příjezd policistů poté, co přišel domů z práce a zjistil, že mu žena před dům vyhodila jeho oblečení. 

„Po příjezdu policistů na místo se situace uklidnila, a tak policisté zase odjeli. O necelé tři čtvrtě hodiny později však oznamovatel volal znovu, protože namol opilá žena měla poškozovat vybavení domu, tedy i jeho majetek," uvedl policejní mluvčí Fratnišek Kořínek.

V druhém případě policisté ženu zajistili a naměřili jí 2,23 ‰ alkoholu v dechu. Žena byla následně umístěna do protialkoholní záchytné stanice. 

„Následující den odpoledne ale muž na linku tísňového volání volal potřetí a oznámil opětovné verbální napadání a ničení vybavení domu ze strany jeho ženy," vylíčil František Kořínek.

Po příjezdu policisté ženu opět zadrželi a tentokrát umístili do policejní cely. „V zájmu ochrany ohrožené osoby a veřejného pořádku byla žena před propuštěním ze zajištění policisty ze společné domácnosti na dobu deseti dní vykázána," dodal Kořínek.

Manželčino jednání vůči manželovi policisté kvalifikovali jako přestupky proti občanskému soužití. Za ty jí hrozí pokuta až do výše 20 tisíc korun. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ilustrační foto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.