pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Agresivní pes agresivního majitele pokousal jiného psa i jeho paničku

Ve středu 16. prosince před druhou hodinou odpolední obdržela policie oznámení od záchranné služby, že sanitka vyjíždí do ulice Šumavské v Šumperku k ženě, pokousané psem.

Na místo vyslaní policisté od zraněné ženy zjistili, že při venčení byl její pes napaden jiným. Když se svého Jack Russell teriéra před agresivním psem stejné rasy pokoušela chránit, byla útočícím psem pokousána na obou rukách.

Dle popisu majitele agresivního psa policisté na základě místní a osobní znalosti usoudili, že by se mohlo jednat o jim známého muže, jehož problémy se psem v minulosti již řešili několikrát.“, říká mluvčí Policie ČR František Kořínek. Třiasedmdesátiletého muže zastihli při vstupu do domu a vyzvali ho k podání vysvětlení. Zjevně opilý senior však s policisty odmítal spolupracovat a začal je vulgárně urážet. Když se s mužem nebylo možno dohodnout ani po opakovaných výzvách s výstrahou, použili policisté k jeho zajištění donucovací prostředky hmaty a chvaty a na obvodní oddělení ho eskortovali proti jeho vůli. Na základním útvaru u něho provedenou dechovou zkouškou změřili hodnotu 1,39 ‰ alkoholu v dechu.

Zranění dvaaosmdesátileté ženy se naštěstí ukázala jako lehká. „Muž je pro své jednání nyní podezřelý z několika přestupků. Za ty mu hrozí pokuta až do výše 20 tisíc korun.“ dodává Kořínek.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.