čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Loštice vybudují v přírodě za městem naučnou stezku

Rekreační naučnou stezku vybuduje v lesíku za městem radnice v Lošticích na Šumpersku. Na projekt město získalo z Programu rozvoje venkova dotaci 1,29 milionu korun, která pokryje veškeré náklady, uvedla v radničním zpravodaji starostka Loštic Šárka Havelková Seifertová.

„Naučná stezka vznikne v městských lesích a začínat bude v těsné blízkosti koupaliště nedaleko skautské chaty. Skládat se bude ze dvou okruhů, které se budou navzájem prolínat," popsala projekt starostka.

Oba okruhy budou začínat u odpočinkového altánu. Menší okruh povede po cestě lesem, kterou lemují lavičky. „Sestaven bude z několika herních prvků pro děti. Zároveň dojde ke kompletní obnově laviček a doplnění odpadkových košů," uvedla starostka. Trasa velkého okruhu povede po lesních cestách a doplněna bude interaktivními tabulemi i místem pro odpočinek.

„Dojde tak k posílení rekreačního významu lokality. Areál bude současně všestranně využitelný pro volnočasové aktivity rodin s dětmi a pro pořádání různých akcí," uvedla starostka.

Čtěte více:

 

Autoři | Foto Topika26 at Czech Wikipedia [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html), CC-BY-SA-3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/) or CC BY-SA 2.5 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5)], via Wikimedia Commons

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.