čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Rekonstrukce bazénu v Zábřehu spěje do finále, sezona se stihne

Obyvatelé i návštěvníci Zábřehu na Šumpersku se budou moci v létě vykoupat ve zrekonstruovaném venkovním bazénu. Jeho oprava jde podle zástupců města podle plánu, koupaliště se tak stihne na začátku léta otevřít. Rekonstrukci venkovních prostor plánovalo město řadu let, od rekonstrukce vnitřního koupaliště.

Rozsáhlá oprava padesátimetrového bazénu i jeho okolí začala loni na podzim, stát bude zhruba 22 milionů korun. "Z větší části jsou již realizovány hrubé stavební práce a v současné době již probíhá pokládka bazénové fólie, stavební příprava skluzavky a dláždění s terénními úpravami. Po finálních úpravách bude ještě probíhat čtrnáctidenní zkušební provoz," uvedl starosta Zábřehu František John.

Nový bazén bude opticky rozdělen na plaveckou a rekreační část. V plavecké části budou čtyři padesátimetrové plavecké dráhy. Rekreační část nabídne návštěvníkům čtyřdráhovou skluzavku, masážní lůžka a lavice, houpací jeskyni a vodní hřib. Součástí rekreačního bazénu je i molo pro plavčíka. "Projekt pamatuje také na místnost pro plavčíka s ošetřovnou, sklad lehátek, úpravy pobytových a přístupových ploch," uvedla mluvčí radnice Lucie Mahdalová.

Lepší zázemí nabídne návštěvníkům plovárny také bistro, do jeho celkové opravy investoval provozovatel bazénu, EKO servis Zábřeh. Opravena je i přilehlá dlážděná plocha, úprav se dočká také zeleň kolem bazénu a venkovní osvětlení pro noční provoz, dodali zástupci města.

Rekonstrukci venkovního koupaliště avizovali zástupci města již na podzim 2014. Tehdy vedení města uvedlo, že našlo na rozsáhlou opravu ve svém rozpočtu 17 milionů korun. Umožnily to vyšší výnosy DPH i rozdělení přebytku hospodaření města z minulých let, uvedl tehdy starosta John. Podotkl, že řadu let město rekonstrukci odsouvalo kvůli dalším investicím. Přestavba se nakonec o několik měsíců posunula kvůli administrativní chybě ve výběrovém řízení, které muselo město opakovat.

Zábřeh si od úpravy venkovního areálu slibuje, že zlepší celkovou bilanci krytého bazénu, na jehož provoz ročně přispívá čtyři miliony. V létě by opravené koupaliště mohlo přilákat více lidí.

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.