čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

U Mohelnice se srazila tři auta. Na místě zůstalo pět zraněných, musel vzlétnout i vrtulník

Pět lidí se dnes odpoledne zranilo při dopravní nehodě tří automobilů na silnici z Mohelnice do Úsova na Šumpersku. Všech pět zraněných záchranáři přepravili do nemocnic v Olomouci a Šumperku. Okolnosti dopravní nehody vyšetřuje policie.

Policejní mluvčí Marie Šafářová řekla, že tři automobily se srazily po 16:30 na silnici, která vede kolem Moravičanského jezera. „Nehoda se stala mezi Mohelnicí a Stavenicí, u odbočky na Třeštinu. Při střetu se zranilo pět osob. Jedna z nich byla s vážným zraněním letecky transportována do Fakultní nemocnice v Olomouci," uvedla.

Mluvčí zdravotnické záchranné služby Zdeněk Hošák  řekl, že vážně zraněna byla mladší žena. „Utrpěla poranění postihující více části těla, z nichž převažovala poranění hlavy a mozku. Další čtyři zraněné osoby utrpěly zhmožděniny hrudníku, páteře a drobné odřeniny. Ve dvou případech také otřes mozku," uvedl. Všech pět zraněných záchranáři převezli do nemocnic.

Příčinou dopravní nehody bylo podle Šafářové zřejmě nedání přednosti v jízdě. „Okolnosti nehody, přesná příčina i míra zavinění jsou předmětem dalšího šetření," dodala.

Čtěte více:

Autoři | Foto Jarmila Kráčmarová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.