pátek 29. března 2024 Taťána

VIDEO: Divoká automobilová honička. Ujíždějící trojice měla v autě kompletní varnu na drogy a pervitin

Ve čtvrtek 21. září měli napilno policisté, kteří prováděli rutinní silniční kontrolu ve Velkých Losinách na Šumpersku. Na výzvu k zastavení totiž jeden ze řidičů nereagoval a začal policistům ujíždět. Ti se ho jali pronásledovat.

Řidič ve svém Fordu Focus pokračoval ve své bezohledné jízdě Losinami, vyjel za obec, kde se vydal lesní cestou dále. „V místě zvaném Samota se snažil předjet vozidlo, najel mimo silnici a havaroval. Jakmile se vozidlo zastavilo, snažil se jedenatřicetiletý řidič ze Zábřehu i jeho dva spolucestující, třicetiletá žena z Libiny a jedenatřicetiletý muž ze Šumperku, zmizet. To se jim však nepodařilo," řekla policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Policistům bylo hned jasné, proč se snažil řidič silniční kontrole vyhnout. Předně, řidič neměl za volantem co dělat, protože už mu byl dávno předtím uzmut řidičský průkaz. Co bylo ale hlavní motivací k uniknutí, byl fakt, že v autě převážel kompletní varnu na drogy, pervitin a finanční hotovost.

Třicetileté ženě policisté sdělili obvinění ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Druhý spolucestující, jedenatřicetiletý muž, je dále poté, co spolupracoval a vydal další varnu, chemikálie a konopí, prověřován pro další drogovou trestnou činnost. Jedenatřicetiletý řidič, který je stíhán vazebně, si vyslechl obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, zločinu obecného ohrožení a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.