pátek 26. dubna 2024 Oto

V okolí motorestu Skřítek se ztratila seniorka. Našli ji po pás zabořenou v rašeliništi

V pondělí 2. října se v okolí motorestu Skřítek na Šumpersku ztratila šestašedesátiletá žena. Do pátrací akce se následně zapojila policie i členové horské služby. Nakonec byla nalezena psovodem necelý kilometr daleko – po pás zabořená v rašeliništi.

„Rodina se zastavila u motorestu Skřítek a vydala se na výlet. Protože seniorka si netroufla na delší pochod, zůstala u motorestu a šla se do okolí podívat na hříbky. V lese však zabloudila a zapadla do rašeliniště," uvedla policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Členové horské služby a policisté se vydali ženu hledat. Za necelé dvě hodiny ji našel policejní psovod se svým psem Nerem. Pohřešovaná byla zhruba kilometr od silnice, kde ji rodina opustila. I psovod měl problémy se v terénu k ženě dostat.

Podchlazená žena byla nakonec z místa vysvobozena a předána do péče záchranářů.

Pro policisty i záchranáře jesenické horské služby jde již o několikátou pátrací akci v posledních dnech. Hledají především ztracené houbaře a výletníky. Nedaleko motorestu Skřítek se před týdnem ztratil také sedmdesátiletý muž. Hledalo ho 40 lidí se psy, našli ho druhý den bez větší újmy na zdraví na silnici pod Skřítkem. Poslední velká pátrací akce se uskutečnila v okolí Kralického Sněžníku, kde se ztratil sedmašedesátiletý myslivec, který se do oblasti vydal na lov. Horští záchranáři jej našli mrtvého, ležel nedaleko zastřeleného jelena. Policejní mluvčí řekla, že zemřel přirozenou smrtí.

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.