sobota 20. dubna 2024 Marcela

Řidička dostala na mokré vozovce smyk, srazila se autobusem a koňským povozem

Když řidička zpozorovala koňský potah, začala brzdit. Na mokré vozovce ale dostala smyk a vjela do protějšího pruhu. Zde se srazila s projíždějícím autobusem a nakonec se doklouzala až k potahovanému vozu. Zranění utrpěla její spolujezdkyně.

Ke kuriózní dopravní nehodě došlo v úterý 5. prosince po čtvrté hodině odpolední na silnici II. třídy č. 635 v úseku mezi obcemi Loštice a Mohelnice. Čtyřicetiletá řidička vozu VW Vento jedoucí ve směru od Loštic v těsné blízkosti za vrcholem mírného stoupání před sebou zpozorovala nedostatečně osvětlený koňský potah.

Na nastalou situaci zareagovala prudkým brzděním. Na mokré vozovce dostala smyk. Přední částí svého vozu vyjela do protisměru, kde se bočně střetla s právě projíždějícím autobusem. Od toho se dále odrazila a narazila do zadní části koňského potahu.

Při nehodě utrpěla zranění osmašedesátiletá spolujezdkyně řidičky. Ta byla zdravotnickou záchrannou službou převezena k ošetření do šumperské nemocnice. Cestující v autobuse, vozka a jeho spolujezdec vyvázli bez zranění,“ řekla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. Ovlivnění alkoholem bylo u řidičů i vozky vyloučeno provedenou dechovou zkouškou. Škoda na vozidle byla předběžně vyčíslena na částku 40 tisíc korun, na autobusu na částku 70 tisíc korun a na koňském potahu na částku 2 tisíce korun. Okolnosti a příčiny dopravní nehody se dále vyšetřují.

Autoři | Tisková zpráva

Štítky nehoda, Šumerk, auto, autobus, koňský povoz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.