pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Muž v osobním autě narazil zezadu do náklaďáku, ve svém autě zůstal zaklíněný

K nehodě došlo tak, že čtyřiatřicetiletý řidič jel z kopce a podle policie pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem. Řidič tak zezadu narazil do právě se rozjíždějícího nákladního auta, které popojíždělo v koloně.

Nehoda se stala ve středu 10. ledna pět minut po půl desáté večer na tahu mezi Moravskou Třebovou a Mohelnicí u obce Studená Loučka ve směru na Mohelnici.

„Řidič zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a vlastnostem vozidla a zezadu narazil do právě se rozjíždějícího nákladního vozu Renault Master, které zde popojíždělo v koloně v důsledku umožnění průjezdu nadměrnému nákladu. Po nárazu do nákladního vozu zůstal muž ve svém vozidle zaklíněn. Přivolaní hasiči jej za pomocí hydraulických nůžek z vozu vyprostili a předali do péče záchranářů. Těmi byl následně transportován k vyšetření do FN Olomouc,“ řekla k nehodě policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Alkohol u nehody nehrál roli, ten u obou řidičů vyloučila dechová zkouška. Škoda na osobním vozidle byla předběžně vyčíslena na částku 30 000 korun, na náklaďáku je škoda 90 000 korun. Přesné příčiny a okolnosti dopravní nehody stále šetří policie.

Foto PČR

Štítky nehoda, nákladní auto, kolona, Mohelnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.