úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Sedm lidí bylo zraněno při hromadné nehodě minibusu a tří aut

Při dvou nehodách minibusu, dodávky a dvou osobních automobilů se v úterý 6. února časně ráno u Písařova na Šumpersku zranilo sedm lidí, které záchranáři převezli do nemocnic. To řekl mluvčí záchranné služby Pavel Lampa. Původní informace od hasičů, které hovořily až o jednadvaceti zraněných osobách, se nepotvrdily. Silnice číslo 11 byla v místě srážky několik hodin uzavřena. Provoz tam byl obnoven krátce před 11:00, řekla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. Okolnosti nehody vyšetřuje policie.

Havárie se na silnici u Písařova staly krátce před 05:00. „Žádného se zraněných nemuseli hasiči z havarovaných vozidel vyprošťovat," uvedla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková. Záchranáři ošetřili sedm zraněných a několik dalších osob podle Hacsikové posléze vyhledalo lékařskou pomoc vlastními silami.

Do Nemocnice Šumperk bylo převezeno pět zraněných lidí. „Jednalo se lehká zranění. Čtyři lidé již byli propuštěni do domácí péče. Jedna žena zůstává v nemocnici na pozorování," řekla mluvčí šumperské nemocnice Hana Hanke.

Vybíhalová uvedla, že u Písařova nejprve havaroval minibus, ve kterém cestovalo osmnáct osob, s osobním vozidlem. „Chvíli poté na stejném místě došlo k druhé dopravní nehodě, kdy se střetl nákladní vůz Ford Transit s osobním vozidlem. U obou dopravních nehod došlo ke zranění účastníků," podotkla.

Autoři | Foto PČR

Štítky vážná, nehoda, zranění, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.