pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Po Olomouci, Prostějově, Přerově a Šternberku už kvůli chřipce zakázala návštěvy i nemocnice v Šumperku

Nemocnice Šumperk ve středu kvůli rostoucímu počtu lidí s akutními respiračními chorobami zakázala návštěvy na většině svých oddělení. Sdělila to mluvčí nemocnice Hana Hanke. Návštěvy jsou zakázány také na některých odděleních Fakultní nemocnice Olomouc a nemocnic v Prostějově, Přerově a ve Šternberku.

„Ve středu jsme vydali celoplošný zákaz návštěv na všech oddělení vyjma pavilonu F, kde leží dlouhodobě hospitalizovaní pacienti. Ti většinou nejhůř snáší, když je příbuzní nemůžou navštěvovat," uvedla Hanke. Vedení šumperské nemocnice v pavilonu F umístilo upozornění, aby příbuzní pacientů zvážili svůj zdravotní stav. „Pokud jsou v pořádku, tak tam návštěvy výjimečně povolujeme," podotkla Hanke.

Lidí s akutními respiračními chorobami v Olomouckém kraji oproti minulému týdnu opět přibylo, avšak tempo růstu jejich počtu se výrazně zpomalilo. Podle statistik hygieniků je nyní v regionu 1475 nemocných na 100 000 obyvatel, předchozí týden jich bylo 1397. Nemocnost v uplynulém týdnu vzrostla především na Šumpersku, kde hygienici evidují 1237 nemocných na 100 000 obyvatel. O týden dříve jich tam bylo 952.

Fakultní nemocnice Olomouc v pátek kvůli rostoucímu počtu nemocných obyvatel zakázala návštěvy na oddělení dětské hematoonkologie a od pondělí zákaz platí pro celou dětskou kliniku. Od středy omezení návštěv platí také na klinice plicních nemocí a tuberkulózy a na hemato-onkologické klinice. „Zákaz návštěv platí do odvolání," řekl mluvčí FN Olomouc Egon Havrlant.

V nemocnicích v Prostějově, Přerově a ve Šternberku na Olomoucku byl v pondělí vyhlášen zákaz návštěv na odděleních LDN. Jesenická nemocnice návštěvy zatím neomezila.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Šumperk, nemocnice, chřipka, epidemie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.