pátek 26. dubna 2024 Oto

Řidička nedala přednost dvěma motorkářům. První narazil do jejího auta, druhý při pádu zranil chodkyni

Ve středu 16. května se stala v křižovatce na ulici Jesenická v Šumperku vážná dopravní nehoda osobního auta a dvou motorek. Jedna z motorek navíc při střetu zranila chodkyni.

Nehoda se stala ve středu 16. května v 17:40. Podle šetření policie měla třiadvacetiletá řidička se svým vozem Toyota Corolla jedoucí od Bludova odbočovat na světelné křižovatce vlevo, směrem k centru města. Nedala však přednost v jízdě dvěma motocyklům, projíždějící křižovatkou v přímém směru jízdy.

„První z nich, devětadvacetiletý řidič motocyklu Suzuki přepravující ještě dalšího spolujezdce, již na nastalou situaci nestačil zareagovat a s motocyklem čelně narazil do pravé části již stojícího vozu Toyota. Po střetu došlo k pádu obou cestujících. Jako druhý křižovatkou projížděl řidič motocyklu Honda. Ten měl na vzniklou situaci zareagovat strhnutím řízení vpravo. Pravou stranou motocyklu následně narazit do sloupu semaforu. Po nárazu upadl i s motocyklem na chodník. V daný okamžik měla po chodníku přecházet 65letá chodkyně, která byla padajícím motocyklem zachycena. Při nehodě utrpěli chodkyně a řidič motocyklu Honda zranění. Oba byli zdravotnickou záchrannou službou převezeni k ošetření do šumperské nemocnice," řekla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

 Provedené dechové zkoušky vyloučily ovlivnění účastníků nehody alkoholem. Škoda na vozidle byla předběžně odhadnuta na 10 tisíc korun. Na motocyklu Suzuki na 60 tisíc korun a na motocyklu Honda na 50 tisíc korun.

Přesné příčiny, okolnosti a souvislosti této dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření policistů. (V příloze přikládám fotografie).

Štítky nehoda, Šumperk, motorka, zranění, chodkyně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.