pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Opilá řidička převrátila svoje auto na střechu. Zraněné ženě pomohli z vozu lidé z projíždějícího auta

V úterý 22. května před jedenáctou hodinou večerní došlo k dopravní nehodě osobního vozidla na silnici z Bratrušova do Šumperka. Vůz řídila opilá řidička, která své auto v zatáčce převrátila na střechu.

Padesátiletá řidička jedoucí z Bratrušova do Šumperka nezvládla při výjezdu z pravotočivé zatáčky řízení. „S vozem Škoda Fabia vyjela vlevo mimo silnici, kde narazila do břehu příkopu. Po nárazu se vozidlo přetočilo na střechu," popsala nehodu policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Zraněné řidičce před příjezdem záchranných složek pomohli lidé z projíždějícího vozidla. Následně byla řidička zdravotnickou záchrannou službou převezena k ošetření do nemocnice. „Na výzvu policistů se podrobila orientační dechové zkoušce, při které jí byla naměřena hodnota lehce přes 2 promile alkoholu v dechu. Opakovaná dechová zkouška ukázala hodnotu 1,86 promile," řekla mluvčí.

Na základě těchto skutečností policie zahájila trestní řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny hrozí řidičce až tříletý trest odnětí svobody.

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.