čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Zkouřený řidič chtěl ujet policejní kontrole, se svým autem ale skončil po smyku mimo silnici

Jedenadvacetiletý řidič osobního vozu chtěl ujet u Vikýřovic policejní kontrole, se svým autem však dostal smyk a havaroval. Policie následně zjistila, že řidič před jízdou požil marihuanu.

K nehodě došlo ve středu 20. června ráno. Řidič se chtěl pravděpodobně vyhnout silniční kontrole, protože na pokyn policistky k zastavením vozidla ve Vikýřovicích reagoval pouze zpomalením jízdy, kolem hlídky však projel a pokračoval dál v jízdě.

„Daleko však nedojel. V blízkosti tamějšího letiště dostal s vozem smyk. Nejprve vyjel vlevo mimo silnici, kde porazil směrový sloupek. Poté přejel vpravo a svou nekontrolovatelnou jízdu ukončil nárazem do vyvýšeného břehu příkopu. Na místě dopravní nehody se řidič podrobil dechové zkoušce, která vyloučila jeho ovlivnění alkoholickými nápoji. Orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek ale ukázal pozitivní hodnotu na látku kanabis," řekla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Proto policisté řidiče vyzvali, aby se podrobil také lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu, čemuž řidič vyhověl. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.

Autoři

Štítky nehoda, policie, kontrola, marihuana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.