pátek 29. března 2024 Taťána

V sobotu bude jezdit na trati Šumperk – Velké Losiny legendární motoráček Věžák

V sobotu 7. července vypraví České dráhy na počest začínajících prázdnin ze Šumperka do Velkých Losin historický motoráček Věžák z roku 1931 - v něm sedí strojvůdce v kabině na střeše a s průvodčím se dorozumívá lodním telefonem. Zájemce doveze například do ruční papírny, za krásami přírody Jeseníků, nebo na losinský zámek.

Historický vlak pojede na trase Šumperk – Petrov nad Desnou – Velké Losiny dvakrát denně tam a zpět. Jízdu Věžákem mohou cestující využít k výletu na losinský zámek, kde se koná Den s historickou módou. Po celý den bude probíhat ukázka historické módy z minulých dob. Návštěvníci se dozvědí o historii odívání v podání zámeckých dam. Prohlídky začínají dle běžné provozní doby.

Jednosměrná jednotná jízdenka historickým vlakem přijde pro dospělého na 50 korun, pro děti od 6 do 15 let bude stát 30 Kč. Děti do 6 let mají jízdné zdarma. Jízdenky do denních vlaků je možné koupit v pokladnách Českých drah nebo přímo u personálu ve vlaku.

Tisková zpráva | Foto Rainer Haufe [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html) or CC-BY-SA-3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)], via Wikimedia Commons)

Štítky České Dráhy, Věžák, Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.