úterý 16. dubna 2024 Irena

Šumperská nemocnice pořídila nové přístroje pro porodnici

Nemocnice Šumperk investovala do své porodnice další tři milióny korun, které byly použity na nákup nových operačních světel, kardiotokografů nebo ultrazvuku. Nová přístrojová technologie přinese větší bezpečí rodičkám i jejich budoucím potomkům, řekl primář porodnicko-gynekologického oddělení šumperské nemocnice Harald Čadílek.

„Naše porodní sály jsou vybaveny novými operačními světly, které zajišťují kvalitnější osvětlení při ošetřování porodních poranění. Nová světla mají oproti těm starým nejen vyšší svítivost, ale díky LED technologii jsou také mnohem úspornější a i pro personál je jejich používání komfortnější," uvedl Čadílek.

Kromě operačních světel zakoupila nemocnice do porodnice dva nové kardiotokografické přístroje pro monitorování plodů. Soubor přístrojových novinek doplnil nový ultrazvuk. „Jde o přístroj nejvyšší třídy, díky kterému můžeme budoucím maminkám nabídnout prvotrimestrální screening, kvůli kterému musely ještě donedávna cestovat do Olomouce," podotkl Čadílek.

Nemocnice Šumperk už v loňském roce zrekonstruovala svůj porodní sál. Kromě nové koupelny v ní mají budoucí maminky k dispozici i velkou relaxační vanu, ve které mohou během porodu odpočívat a ulevit si od bolesti.

V šumperské porodnici se za prvních šest měsíců letošního roku narodilo 425 dětí. Do šumperské porodnice přijíždí nejčastěji budoucí matky z šumperského, zábřežského či vzdálenějšího ústeckoorlického regionu.

Porodnické oddělení má tři porodní sály. Porodnice disponuje 22 lůžky a čtyřmi nadstandardními pokoji. Kromě moderního zázemí nabízí například i bezplatné připojení k internetu.

Nemocnice Šumperk je soukromým zdravotnickým zařízením. Od roku 2015 ji vlastní lékař Martin Polach, který nemocnici získal od skupiny Agel. Do rozvoje šumperské nemocnice od té doby investoval více než 200 milionů korun.

Změna majitele šumperské nemocnice souvisela s dřívější transakcí, při které Polach miliardáři Tomáši Chrenkovi prodal svůj čtvrtinový podíl v Agelu a výměnou za to mu Chrenek přenechal nemocnici, která byla dříve součástí zdravotnické skupiny Agel. Šumperská nemocnice ročně zajišťuje zdravotní péči pro 200.000 lidí.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky nemocnice, porodnice, Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.